Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Θέτοντας τα όρια – webinar

27 Μαΐου 2021 @ 17:00 - 21:00

15€-20€
Τα προσωπικά όρια σχετίζονται με το πλαίσιο που δημιουργούμε προκειμένου να σχετιστούμε και να αλληλεπιδράσουμε με τους άλλους με ασφαλή και επιθυμητό για εμάς τρόπο. Επίσης, σχετίζονται με τους τρόπους που αντιδρούμε και βιώνουμε την παραβίαση του προσωπικού μας χώρου. Ένα μείγμα προηγούμενων εμπειριών, πεποιθήσεων και στάσεων, συμβάλλει στη διαμόρφωση των ορίων μας.
Όσοι δε, μεγαλώνουμε ή/και δουλεύουμε με παιδιά καλούμαστε να “διδάξουμε” την τέχνη της οριοθέτησης και σε αυτά, κυρίως μέσα από τη δική μας συμπεριφορά. Σε αυτή την περιοχή συναντάμε αρκετές δυσκολίες με ποικίλα αποτελέσματα, ανάλογα με τα μέλη και το πλαίσιο: δυσφορική οικογενειακή ατμόσφαιρα, συχνές συγκρούσεις, χαμηλή εμπλοκή στο μάθημα, σχολικός εκφοβισμός, ανωριμότητα, αίσθημα εγκλωβισμού, ανασφάλεια, υποταγή, κτλ.
Πώς λοιπόν μπορούμε να επικοινωνήσουμε τη σημασία και την τέχνη της οριοθέτησης στα παιδιά, έχοντας καταρχάς οι ίδιοι κατακτήσει τις βασικές έννοιες και πρακτικές; Στο σεμινάριο αυτό, μέσα από θεωρία και ασκήσεις θα εντοπίσουμε τις δικές μας δυσκολίες στο θέμα των ορίων και θα αποκτήσουμε γνώση βασικών εργαλείων που θα μας βοηθήσουν να είμαστε ξεκάθαροι, σταθεροί, ευέλικτοι, αποτελώντας ένα δυνατό πρότυπο προς μίμηση για τα παιδιά.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής :
694 0045453 ή anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
27 Μαΐου 2021
Ώρα:
17:00 - 21:00
Κόστος:
15€-20€
Κατηγορία Εκδήλωση:
https://www.facebook.com/events/766519197569452/?active_tab=about

Χώρος Διεξαγωγής

Online Σεμινάριο

Ανοιχτό Παράθυρο © 2022. All Rights Reserved - Κατασκευή ιστοσελίδας Click4web