Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Μεγαλώνοντας παιδιά με υψηλή αυτοεκτίμηση

30 Σεπτεμβρίου 2021 @ 18:00 - 21:00

12€-15€

Το θέμα πίσω από όλα τα θέματα: αυτοεκτίμηση!
Επιστρέφουμε με ανανεωμένο και εμπλουτισμένο υλικό στο αγαπημένο θέμα… Όσα επιμέρους θέματα και αν καλύψουμε, συζητώντας τα, ψηλαφώντας τα, καταλήγουμε στην πυρηνική έννοια της Αυτοεκτίμησης…Πόσο πιο εύκολα μοιάζουν όλα, όταν νιώθουμε ότι αξίζουμε – και ότι θα τα καταφέρουμε, ότι θα βρούμε λύση, ότι μπορούμε να το διαχειριστούμε, ότι κάτι καλό θα συναντήσουμε, ότι η ζωή ακόμη και στα δύσκολά της αξίζει τον κόπο και έχει νόημα και ουσία….
Η αυτοεκτίμηση εκφράζει την αξία που δίνει κάποιος στον εαυτό του. Είναι μια συνολική , συναισθηματική κυρίως στάση για τον εαυτό, που μπορεί να είναι θετική ή αρνητική. Η αυτοπεποίθηση είναι ένα από τα πολλά τμήματα της αυτοεκτίμησης, που είναι πολύ πιο ευρεία έννοια. Μπορεί κανείς να έχει αυτοπεποίθηση σε έναν τομέα της ζωής του και να στερείται αυτοπεποίθησης σε άλλους.


Και τα δύο αυτά χαρακτηριστικά, οικοδομούνται σταδιακά, από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής μας. Στο σεμινάριο αυτό, θα ασχοληθούμε με τους τρόπους που εμείς, ως γονείς και παιδαγωγοί, μπορούμε να ενισχύσουμε την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση των παιδιών μας, μέσα από την καθημερινή αλληλεπίδραση μαζί τους. Η ειλικρίνεια, ο έπαινος, η ενθάρρυνση, η κριτική και σίγουρα, η δική μας αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση ως ανθρώπων και γονιών, θα αποτελέσουν ορισμένες μόνο από τις περιοχές στις οποίες θα κινηθούμε προκειμένου να κατανοήσουμε πώς λειτουργούν όλα αυτά, να αναθεωρήσουμε παλιότερες μεθόδους και απόψεις και τελικά να πάρουμε μαζί μας έναν «οδικό χάρτη» με προορισμό την θετική αυτοεικόνα του παιδιού και την πίστη στον εαυτό. Παιχνίδια και δραστηριότητες ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης θα συμπληρώσουν με ευφάνταστο τρόπο τη θεωρητική μας προσέγγιση!

Δήλωση συμμετοχής: anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com

Δυνατότητα και ασύγχρονης παρακολούθησης

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
30 Σεπτεμβρίου 2021
Ώρα:
18:00 - 21:00
Κόστος:
12€-15€
Κατηγορία Εκδήλωση:
https://www.facebook.com/events/383458236740563/?ref=newsfeed

Ανοιχτό Παράθυρο © 2022. All Rights Reserved - Κατασκευή ιστοσελίδας Click4web