Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης Γυναικών (…που τρέχουν με τους λύκους)

11 Οκτωβρίου 2021 @ 18:00 - 22 Νοεμβρίου 2021 @ 21:00

50€-60€
Μία (online) βιωματική ομάδα προσωπικής ανάπτυξης και διεύρυνσης, μέσα από την επανασύνδεση με την άγρια, αυθεντική φύση μας, το αδάμαστο πνεύμα μας, το ένστικτο, την ανθεκτικότητα και τη δημιουργικότητά μας. 18 συναντήσεις ουσίας, αλληλεγγύης, ενδυνάμωσης, πρόληψης, ίασης.
Γιατί; Την ώρα που η φύση του πλανήτη εξαφανίζεται και η δική μας κατανόηση της εσωτερικής μας φύσης συρρικνώνεται, την ώρα που η πατριαρχία επιχειρεί να φιμώσει τις φωνές μας και να ελέγξει τη συμπεριφορά και την έκφρασή μας, αισθάνομαι ότι η σύνδεση μεταξύ γυναικών και της κάθε μίας ξεχωριστά με τη βαθύτερη, ενστικτώδη ύπαρξή της, είναι επιτακτική ανάγκη. Όταν η σχέση με τον εαυτό μας πάσχει, διαρρηγνύεται, ενδέχεται να νιώθουμε αποστεγνωμένες, αδύναμες, μπερδεμένες, φιμωμένες, ακινητοποιημένες, στερημένες την έμπνευση ή τη ζωντάνια, την εκφραστικότητα, το νόημα, γεμάτες ενοχές, ντροπή, οργή, αμφιβολίες, χωρίς βηματισμό και προσανατολισμό (Pinkola Estes, 2020).
Πώς; Η αφορμή δόθηκε από την επικαιρότητα και τη συνάντησή μου με το βιβλίο «Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους» (Κέλευθος, 2020). Έτσι προέκυψε η ιδέα για μια ομάδα γεμάτη με όλες τις πηγές της έμπνευσης, της δημιουργίας και της θεραπείας του κόσμου αυτού: ιστορίες, μύθοι, ταινίες, εικαστικά, φύση, μουσική, αφηγήσεις και πάνω από όλα, προσωπικό μοίρασμα και σύνδεση. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα αυτή θα συναντιέται διαδικτυακά κάθε 15 ημέρες για 3 ώρες. Στη διάρκεια των συναντήσεων θα προσεγγίζουμε βιωματικά ένα πυρηνικό για τη γυναικεία ταυτότητα και φύση θέμα όπως: θηλυκότητα, δημιουργικότητα, σχέσεις (οικογενειακές, συντροφικές, φιλικές), συναισθηματική ζωή, ανήκειν, οριοθέτηση, σεξουαλικότητα, εξαρτήσεις, αυτονομία, ματαίωση, γονιμότητα, κ.ά. Τα θέματα θα διαμορφωθούν σύμφωνα και με τις ανάγκες της συγκεκριμένης ομάδας. Στο ενδιάμεσο των συναντήσεων θα προτείνεται κάποια διεργασία (πχ. μία εικαστική δημιουργία ή η παρακολούθηση μιας ταινίας ή μια τελετουργία στο φυσικό περιβάλλον ή η επικοινωνία μεταξύ των μελών με έναν ιδιαίτερο τρόπο) που θα ενισχύει και θα εδραιώνει το βίωμα και τη σύνδεση της ομάδας αλλά και την εμβάθυνση στο εκάστοτε θέμα – φυσικά όλα τα θέματα συνιστούν υπόγειες ρίζες που επικοινωνούν και προσφύονται στον ίδιο κορμό της ταυτότητάς μας.
Πηγές: Πρωτίστως η ομάδα. Επικουρικά, ο τρόπος που η ομάδα θα συναντηθεί με εφαρμογές και ερεθίσματα από το χώρο της συστημικής ψυχοθεραπείας και της δραματοθεραπείας, του StoryPlay, του cinematherapy, της δημιουργικής γραφής, της λογοτεχνίας και των τεχνών γενικότερα.
Απευθύνεται*: Σε κάθε μία από εσάς που νιώθει ότι είναι έτοιμη να συναντήσει άλλες σπουδαίες και μοναδικές γυναίκες μα και κομμάτια του εαυτού της που θα εμπλουτίσουν τη ζωή της σε όλα τα επίπεδα! Σε κάθε μία από εσάς που νιώθει ότι χρειάζεται να ανακαλύψει κάτι καινούριο, να αλλάξει ή να εξελίξει μία της πτυχή. Σε κάθε μία που επιθυμεί να επεξεργαστεί εμπειρίες δύσκολες ή ευχάριστες, προκειμένου να τις νοηματοδοτήσει… Το μόνο που χρειάζεται είναι η φιλοπερίεργη διάθεση μιας εξερευνήτριας και η ανοιχτή ματιά μιας ταξιδιώτισσας της ζωής.

Λεπτομέρειες: μία 3ωρη συνάντηση ανά 15 ημέρες σε ομάδα σταθερής σύστασης.
Έναρξη: Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021 στις 18:00. Η ομάδα κλείνει – δε δέχεται νέα μέλη – από τη 2η συνάντησή της.
Πού; Στο zoom, προτείνεται ένθερμα η δυνατότητα ιδιωτικότητας για αυτό το 3ωρο και φυσικά μια ικανοποιητική σύνδεση στο δίκτυο. Κάμερες απαραιτήτως ανοιχτές.
Κόστος: 50 ευρώ/μήνα (οι κάθε 2 συναντήσεις) για φοιτήτριες και άνεργες ή υποαμοιβόμενες – 60 ευρώ/μήνα για εργαζόμενες
Προεξόφληση για όλο το χρόνο: 400 ευρώ και 480 ευρώ αντίστοιχα
Επικοινωνία και πληροφορίες, δήλωση συμμετοχής: 6940045453 & anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com
https://anoixtoparathiro.gr/about-me-style-2/
*Αν δεν γνωριζόμαστε και επιθυμείς να συμμετάσχεις στην ομάδα, θα είναι σκόπιμο να κάνουμε μία σύντομη συνομιλία οι δυο μας πριν την έναρξη του ομαδικού ταξιδιού, προκειμένου να αλληλοσυστηθούμε επαρκώς! (χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση)

Ανοιχτό Παράθυρο © 2022. All Rights Reserved - Κατασκευή ιστοσελίδας Click4web