Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Παιδικό Ιχνογράφημα

7 Οκτωβρίου 2021 @ 18:00 - 21:00

12€-15€
Ανοίγουμε ένα ακόμη παράθυρο κατανόησης της ψυχούλας των παιδιών. Το παιδικό ιχνογράφημα είναι το κατεξοχήν μέσο έκφρασης των παιδιών. Χαρακτηριστικά ο Henry Wallon Παιδοψυχολόγος, έχει πει ότι «το ιχνογράφημα αποτελεί μια επιφάνεια στην οποία το παιδί παίζει με τις συγκινήσεις του». Κάθε παιδική ζωγραφιά λοιπόν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια «αφήγηση» που πιθανόν αποτυπώνει πληροφορίες για την προσωπικότητα, την νοητική ανάπτυξη, την ζωή, την δυναμική των σχέσεων που το αφορούν, την συγκινησιακή πλευρά της συμπεριφοράς, τις ιδιαιτερότητες και την ψυχοκινητική σταθερότητα ή μη, του παιδιού που ιχνογραφεί. Αποτελεί ένα εκφραστικό σύνολο που αντανακλά «προβολές» των παρωθήσεων και των συναισθηματικών καταστάσεων που σχετίζονται με το εξεταζόμενο κάθε φορά παιδί.
Στο σεμινάριο αυτό, θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τη γλώσσα του παιδικού ιχνογραφήματος μέσα από τη σχετική βιβλιογραφία, μέσα από παραδείγματα με ζωγραφιές παιδιών που βιώνουν «κανονικές» – σύμφωνα με το κοινωνικοπολιτισμικό τους πλαίσιο – ή κάποιες ειδικές συνθήκες στη ζωή τους, εσωτερικές και εξωτερικές, και φυσικά, θα πειραματιστούμε κι εμείς με τη σειρά μας με τα χρώματα!!! Παράλληλα, θα δούμε έμπρακτα τη σύνδεση θεωρίας και πράξης, μέσα από παραδείγματα παιδικών σχεδίων με διαφορετικό ψυχολογικό και αναπτυξιακό υπόβαθρο…
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας zoom. Για να συμμετάσχετε, χρειάζεται να επικοινωνήσετε μαζί μου μέσω mail και θα λάβετε οδηγίες για την πληρωμή και τη συμμετοχή σας. Χρειάζεται να έχετε μία καλή σύνδεση ίντερνετ και υπολογιστή ή κινητό, μέσα από το οποίο, 15 λεπτά πριν την έναρξη του σεμιναρίου, θα πατήσετε το link που θα λάβετε μέσω mail, θα εγκαταστήσετε την εφαρμογή zoom και θα εισέλθετε στην πλατφόρμα.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
7 Οκτωβρίου 2021
Ώρα:
18:00 - 21:00
Κόστος:
12€-15€
Κατηγορία Εκδήλωση:
https://www.facebook.com/anoixtoparathiro/

Ανοιχτό Παράθυρο © 2022. All Rights Reserved - Κατασκευή ιστοσελίδας Click4web