Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Παραμύθια: Ψυχολογική, παιδαγωγική, βιωματική προσέγγιση (webinar)

15 Απριλίου 2021 @ 17:00 - 21:00

€15-€20
“Τα παραμύθια είναι κάτι παραπάνω από αληθινά. Όχι μόνο επειδή μας λένε πως υπάρχουν δράκοι αλλά επειδή μας λένε πως μπορούμε να τους νικήσουμε”
Ο πιο σημαντικός προορισμός στην ανατροφή και διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού είναι να το βοηθήσουμε να βρει νόημα στη ζωή. Για να το κατορθώσει αυτό, πρέπει να βοηθηθεί να δώσει συνεκτικό νόημα στο στρόβιλο των αισθημάτων του. Χρειάζεται ιδέες για το πως να βάλει σε τάξη τον εσωτερικό του κόσμο και σ’ αυτή τη βάση να μπορέσει να δημιουργήσει τάξη στη ζωή του. Αυτό το είδος του νοήματος, το βρίσκει το παιδί στα παραμύθια.
Τι είναι λοιπόν το παραμύθι; Ποιες οι λειτουργίες που επιτελεί σε ψυχικό & πνευματικό επίπεδο και ποια τα σύμβολα και η γλώσσα του; Τι διακρίνει το παραμύθι από το μύθο; Ποια είναι το δομικά στοιχεία του και ποιες οι βασικές θεματικές που πραγματεύεται;
Στο εργαστήρι αυτό, που αποτελείται από θεωρητικό και βιωματικό μέρος, θα παραμυθιαστούμε με πολλούς τρόπους! Αρχικά, θα μάθουμε βασικές πληροφορίες για την τεράστια σημασία της αφήγησης παραμυθιών στα παιδιά και την αξιοποίησή τους ως εργαλείο παιδαγωγικής και συναισθηματικής ανάπτυξης, ως θεραπευτικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό μέσο. Θα καταπιαστούμε με γνωστά παραμύθια και τα συμβολικά μοτίβα που τα διέπουν και θα προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε το «καλό παραμύθι» μέσα από παραδείγματα και αναφορές. Παράλληλα, θα παίξουμε και θα αυτοσχεδιάσουμε με τρόπους και μέσα που μπορούν να αξιοποιηθούν εξ αποστάσεως!
Ας βιώσουμε στην πράξη τη μαγεία των παραμυθιών!!!
Κόστος: 20 ευρώ για εργαζόμενες / 15 ευρώ για άνεργες και φοιτήτριες
Απαραίτητη η κράτηση θέσης: anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com
Δίνονται βεβαίωση και σημειώσεις

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
15 Απριλίου 2021
Ώρα:
17:00 - 21:00
Κόστος:
€15-€20
Κατηγορία Εκδήλωση:
https://www.facebook.com/events/970673013703745?active_tab=about

Χώρος Διεξαγωγής

Online Σεμινάριο

Ανοιχτό Παράθυρο © 2022. All Rights Reserved - Κατασκευή ιστοσελίδας Click4web