Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Σπάζοντας τα δεσμά της χαμηλής αυτοεκτίμησης

20 Σεπτεμβρίου 2021 @ 17:00 - 21:00

15€-20€
Διαδικτυακό (zoom) Βιωματικό σεμινάριο Προσωπικής Ανάπτυξης για Ενήλικες
Δίνονται σημειώσεις και βεβαίωση παρακολούθησης
Αυτοεκτίμηση! Τόσο σημαντική και τόσο δύσκολη στην εδράιωσή της, κάποιες φορές… Ασπίδα προστασίας απέναντι στη ματαίωση και τις προκλήσεις, πεδίο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, πηγή δημιουργικότητας και ανάπτυξης, σχετιζόμενη κυριολεκτικά με κάθε πτυχή της ζωής!
Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο από πολύ μικρή ηλικία στη διαμόρφωση της αυτοεκτίμησης. Συγκεκριμένα, βρέθηκε ότι η υψηλή αυτοεκτίμηση στην ενήλικη ζωή είναι ανάλογη με την ανταπόκριση των γονέων στις ανάγκες των παιδιών, τα γνωστικά ερεθίσματα και το οργανωμένο, ασφαλές περιβάλλον.
Ως ενήλικες, έχουμε τη δυνατότητα να επανορθώσουμε πιθανές εμπειρίες που πληγώσανε την αυτοεκτίμησή μας στο παρελθόν και να “ξαναγράψουμε” την ιστορία και την αφήγηση της ζωής μας και του εαυτού με νέους όρους. Ακόμη και στις περιπτώσεις όπου όλα πήγαν καλά κατά την ανάπτυξή μας, η αυτοεκτίμηση είναι ένα πεδίο διαρκούς διεύρυνησης, άσκησης και καλλιέργειας. Στο σεμινάριο αυτό, που θα είναι πρωτίστως βιωματικό, θα διερευνήσουμε τη δική μας αυτοεκτίμηση, τα εμπόδια που την αναστέλλουν ή την τραυματίζουν, τις πρακτικές που ίσως εφαρμόζουμε συμβάλλοντας οι ίδιοι στην αναστολή της, αλλά και τους άφθονους τρόπους που μπορούμε να υιοθετήσουμε ως ενήλικες πια, προκειμένου να την ενισχύσουμε, να τη φροντίσουμε και να ενθαρρύνουμε την ανάπτυξή της…
Συντονίστρια: Βίκυ Βάββα, MSc Ψυχικής Υγείας, Δραματοθεραπεύτρια, Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Γονέων
Πληροφορίες – Δήλωση συμμετοχής: anoixtoparathiro.ioannina@gmail.com
Κόστος: 15 ευρώ (άνεργες/οι – φοιτήτριες/οι) και 20 ευρώ (εργαζόμενες/οι)

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20 Σεπτεμβρίου 2021
Ώρα:
17:00 - 21:00
Κόστος:
15€-20€
Κατηγορία Εκδήλωση:
https://www.facebook.com/events/367481938445964/?ref=newsfeed

Χώρος Διεξαγωγής

Online Σεμινάριο

Ανοιχτό Παράθυρο © 2022. All Rights Reserved - Κατασκευή ιστοσελίδας Click4web