Ατομική ψυχοθεραπεία

Όταν αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα, μια δυσφορία, ένα σύμπτωμα στο σώμα μας, αναζητούμε ιατρική βοήθεια και φροντίδα. Είναι εξίσου σημαντικό να κάνουμε το ίδιο όταν νιώθουμε μια ψυχική δυσκολία, μια έκφραση εσωτερικών συγκρούσεων, μια δυσαρμονία σε ένα επίπεδο που δε φαίνεται αλλά μας καθορίζει και επηρεάζει σε βάθος την ποιότητα της ζωής μας.

Στόχος της ψυχοθεραπευτικής διαδικασίας είναι να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης και ασφάλειας, προκειμένου να μπορέσει ο θεραπευόμενος να αφηγηθεί την ιστορία του, να διατυπώσει τα αιτήματά του, να θέσει τους δικούς του στόχους και να δημιουργήσει τη δική του μοναδική πορεία προς την κατεύθυνση που επιθυμεί.

Ο θεραπευτής είναι ένας άνθρωπος με εξειδικευμένη κατάρτιση, εμπειρία, συνεχιζόμενη εκπαίδευση, εποπτεία και έχει και ο ίδιος περάσει από τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας. Οι συνεδρίες προστατεύονται από την πρακτική του απορρήτου.

Ενδεικτικά, η ψυχοθεραπευτική διεργασία μπορεί να συμβάλλει σε ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, βελτίωση των σχέσεων, επούλωση τραυμάτων, αυτογνωσία, διεύρυνση επιλογών ζωής, ανάπτυξη δεξιοτήτων, μείωση του άγχους, ικανοποιητική συναισθηματική διαχείριση, αποδοχή του εαυτού…

«Ποιο είναι το πιο γενναίο πράγμα που είπες ποτέ;» ρώτησε το αγόρι.
«Βοήθεια», είπε το άλογο.
Charlie Mackesy

Ανοιχτό Παράθυρο © 2023. All Rights Reserved - Κατασκευή ιστοσελίδας Click4web